Ontrouw, overspel en vreemdgaan

Jij en je partner hebben elkaar ooit trouw beloofd. De realiteit is dat in vrijwel elke relatie en voor vrijwel elke partner er momenten zijn dat de trouw onder druk komt te staan. Het is helemaal niet raar, sterker nog, het overkomt bijna elk stel. Ontrouw hoeft niet het einde van je relatie te betekenen. Sterker nog het kan een kans zijn om de relatie nog verder te verbeteren. Als jij en je partner er nu middenin zitten kun je je dat misschien niet voorstellen, maar het is echt waar! Met mijn specialisme en deskundigheid in overspel, ontrouw, vreemdgaan of hoe jullie het ook noemen, kan ik jullie helpen.

Als jullie langskomen voor een afspraak is dat vaak al een enorme stap. Als je die stap zet is het fijn dat jullie je verhaal kunnen vertellen. Ik kies geen partij, maar ik kijk met jullie samen naar de betekenis van de situatie voor jullie relatie. Jullie relatie gaat momenteel door een moeilijke fase. Er is vaak boosheid, jaloezie en wantrouwen, maar ook schuld en schaamte. We kijken samen naar de betekenis van deze gevoelens voor de relatie en de situatie waar jullie nu in zitten. Ik doe dat volgens een stappenplan waarin alle kanten van de situatie voor jullie beiden aan bod komen.

Onvervuld verlangen
Vaak speelt er onbewust een onvervuld verlangen in je relatie. Dat is niet zo raar, want welke partner kan alles voor jou vervullen? Dat vraagt bijna iets bovenmenselijks. Zou jij zelf alle behoeftes en verlangens van je partner kunnen vervullen? In de sessies laat ik jullie ervaren hoe jullie anders kunnen omgaan met wederzijdse behoeftes en verlangens. Het gaat dan om het afstemmen van behoeftes en verwachtingen en waar voor jullie de grenzen liggen.

Echt, als er een ander in het spel is, hoeven jullie dat niet alleen op te lossen. En het hoeft niet het einde te betekenen. Zet de stap naar een relatietherapeut met speciale deskundigheid op dit gebied.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt over relatietherapie of over jullie relatieproblemen.