Psycholoog De Bilt

Er zijn momenten in het leven waarop het allemaal niet zo lekker loopt. Houdt dit langere tijd aan, dan is het mogelijk dat je in een negatieve spiraal terecht komt. Hoe vervelend dit ook is, troost je met de wetenschap dat vrijwel iedereen weleens een mindere goede periode meemaakt in het leven. Heel anders wordt het, als je hierdoor klachten ontwikkelt die je echt in de weg gaan zitten. Bij aanhoudende klachten is het dan ook goed om een afspraak te maken bij Psycholoog De Bilt. Zo voorkom je erger en werk je actief aan verbetering van je situatie.

De eerste stap naar inzicht en persoonlijke groei
Gelukkig heb je de eerste stap gezet door contact op te nemen met Psycholoog De Bilt. Een dappere beslissing die jouw leven in positieve zin zal veranderen. Ook jij verdient een gelukkig leven zonder gebukt te gaan onder ballast. De belemmeringen die je nu ervaart, hoeven je met de juiste hulp niet in de weg te blijven zitten. Als therapeut kan ik jou helpen en begeleiden naar een toekomst met minder zorgen.

Even stoom afblazen
Op het moment dat je voor het eerst bij een psycholoog komt, voel je waarschijnlijk een enorme behoefte om je hart te luchten en dat is goed. Die gelegenheid krijg je dan ook volop. Het is belangrijk om eerst wat rust te creëren in de chaos die je voelt. Zo krijg jij wat meer lucht en wordt de hele situatie direct wat overzichtelijker voor je.

Aan de hand van wat jij vertelt, krijgt de psycholoog al inzicht in jouw situatie. Als je merkt dat er wat ruimte in je hoofd ontstaat, kan samen met de therapeut worden besproken hoe de behandeling zal worden vormgeven. Om de behandeling te laten slagen, is het belangrijk dat jij je gehoord voelt door de hulpverlener. Het gaat immers om de kern van jou als persoon en dat kan pas, wanneer jij je veilig voelt bij mij.

Holistische benadering
Zo kunnen lichamelijke klachten leiden tot mentale problemen en kan het hebben van geestelijke aandachtspunten zich uiten in fysieke klachten. Juist daarom zijn de redenen om naar een psycholoog te gaan erg uiteenlopend.

Positiviteit vergroten
Niet lekker in je vel zitten, geeft al snel een gevoel van machteloosheid. Je situatie kan uitzichtloos gaan lijken en dat kan ervoor zorgen dat je in een vicieuze cirkel terechtkomt. Dingen die wél goed gaan in je leven zijn dusdanig naar de achtergrond geraakt, dat je ze bijna vergeet. Door de nadruk op de positieve dingen te leggen en inzicht te verkrijgen in de manier waarop jij denkt en handelt, kan je situatie iets minder zwaar gaan voelen. Hierdoor zal je vertrouwen in een goede afloop ook groeien.

Behandelplan opstellen
Samen doorspreken op welke manier het leven niet loopt zoals jij hoopt, geeft de psycholoog de mogelijkheid om met jou te kijken of dit realistisch is. Een mens is vaak zijn eigen grootste vijand. Hierdoor zijn we veel sneller geneigd om negatief te denken over onszelf en ons leven, dan de positiviteit te voelen. Toch is het mogelijk het tij te keren en jouw leven weer goed op de rit te krijgen. Dit vergt de nodige tijd, inzet en energie, maar dat is het meer dan waard. Samen met de psycholoog bewandel jij de weg naar een gelukkiger leven. Je zult sterker in je schoenen staan en valkuilen leren herkennen.

Leer jezelf kennen
Beslissingen worden vaak genomen uit gewoonten of verwachtingen. Of dat echter ook de juiste keuzes zijn, is daarmee niet gezegd. Jezelf goed leren kennen, is een voorwaarde voor het behouden van balans in je dagelijkse doen en laten. Hierdoor zal je zelfvertrouwen groeien en leer jij je valkuilen veel sneller herkennen. Dit betekent niet dat jij je altijd goed zal voelen, maar maakt wel dat je eerder op de rem zult trappen. Op deze manier voorkom je erger en zullen de klachten of het negatieve gevoel slechts van tijdelijke aard zijn. De psycholoog kan jou van de juiste kracht en motivatie voorzien om te accepteren wat er speelt en veranderingen aan te brengen.

Twijfel jij of hulp van psycholoog De Bilt de juiste weg voor jou is? Neem dan vooral contact op en bespreek wat jou bezighoudt.