Psycholoog Zeist

Sommige mensen denken dat als je in therapie gaat, dat dit een teken van zwakte is. Het is echter een moedige beslissing die je kan helpen emotioneel te groeien en om beter voorbereid om te gaan met situaties die zich in jouw dagelijks leven voordoen.

Psychologen zijn opgeleide professionals die je instrumenten aanreiken om jouw emotioneel welzijn en levenskwaliteit te verbeteren.

Hoe kan de psycholoog je helpen?

Het besluit om psychotherapie te ondergaan kan jouw leven ten goede veranderen en je de mogelijkheid bieden om persoonlijk en emotioneel te ontwikkelen. Je kunt ook alle conflicten uit het verleden overwinnen en jouw emotionele evenwicht herstellen.

De sessies bij Psycholoog Zeist zijn vertrouwelijk, zodat je zich op jouw gemak kunt voelen en jouw gevoelens, emoties en ervaringen of gedachten kunt uiten zonder dat je zich zorgen hoeft te maken.

Wanneer moet je hulp zoeken bij een psycholoog?

De beslissing nemen om de hulp van een psycholoog in te roepen is niet gemakkelijk, vooral wegens de twijfels en onzekerheden die rond deze praktijk bestaan. Maar psychotherapie is een effectieve behandeling voor vele levensproblemen, en vele studies ondersteunen de praktijk ervan, hieronder volgt een lijst van tekenen die erop wijzen dat je een psycholoog moet zoeken:

  1. Het verleden is constant bij je
    Verdriet om de dood van een geliefde, een relatiebreuk, enz. zijn situaties die moeilijk te boven te komen zijn en een persoon gedurende een vrij lange periode kunnen beïnvloeden. Soms denken wij dat deze gevoelens mettertijd wel zullen verdwijnen, maar dat is niet altijd het geval. Wanneer het verleden een chronische en ongemakkelijke pijn wordt, zal het nodig zijn om psychologische hulp te zoeken.
  2. Je voelt je erg ongemakkelijk, lijdt of bent meestal verdrietig
    Deze traumatische situaties kunnen het normale functioneren van iemands leven verstoren, en lijden kan een dagelijkse routine worden. Tot op zekere hoogte is dit normaal, na een negatieve gebeurtenis voelen mensen een enorm gevoel van leegte, pijn en verwarring, omdat dit deel uitmaakt van het aanpassingsproces.

    Wanneer deze negatieve reacties echter lange tijd aanhouden, kunnen zij pathologisch worden. Gelukkig kan dit verdriet en onvermogen om te bewegen worden overwonnen met de hulp van een psycholoog Zeist.
  1. Existentiële Crisis
    Een existentiële crisis kan zich op elk moment in het leven voordoen. Het doet zich voor wanneer een persoon schadelijke of onaangepaste mentale patronen heeft, waardoor hij het gevoel heeft niet te weten welk pad hij in het leven moet nemen en volgen, noch kan hij zich visualiseren welke doelen hij moet volgen om persoonlijke voldoening te bereiken.

    Dit kan veel leed en zelfs psychische stoornissen veroorzaken als de situatie niet goed wordt aangepakt. De psycholoog kan de betrokkene helpen zijn eigen levenspad te vinden, zijn verwachtingen te herstructureren, zichzelf te aanvaarden en doeltreffender en meer aangepaste copingstrategieën te ontwikkelen waarmee hij het dagelijkse leven aankan.
  1. Je hebt het gevoel dat je geen controle hebt over je leven
    Je lijdt aan angst en beseft dat je geen controle hebt over je leven, en dit beïnvloedt je op verschillende vlakken: op het werk, in je relaties met anderen, in je huwelijksrelatie… misschien heb je al geprobeerd om de situatie om te keren door lichamelijke oefeningen te doen, zelfhulpboeken te lezen of met vrienden te praten, maar de situatie is niet veranderd.

    In dat geval moet je de hulp inroepen van een psycholoog om je een reeks instrumenten aan te reiken waarmee je jouw leven weer onder controle kunt krijgen.
  1. Constante negatieve gedachten
    Als je merkt dat je gedachten je verhinderen om normaal te leven. Je denkt bijvoorbeeld voortdurend aan rampzalige situaties, raakt geobsedeerd door een slecht idee of een verwachting. Psychologische therapie maakt gebruik van zeer nuttige technieken om deze problemen op te lossen.
  2. Je voelt je gestresst
    Stress, vooral op het werk, is vandaag de dag een van de meest voorkomende verschijnselen, en kan de lichamelijke en psychische gezondheid ernstig aantasten. Stress verandert ons leven en beïnvloedt ons denken en ons gedrag aanzienlijk, waardoor fysiologische, fysieke, cognitieve, emotionele en gedragsmatige reacties ontstaan.

Als je een van deze symptomen ervaart, aarzel dan niet om professionele hulp te zoeken, gelukkig kan psychologie je helpen om dit probleem te beëindigen.