Relatietherapie Soest

Verloopt het contact tussen jou en je partner de laatste tijd lastig? Vinden jullie het moeilijk om over bepaalde zaken op relationeel gebied te praten? Is er onvrede op een bepaald gebied, maar weten jullie niet hoe jullie daar uit kunnen komen?

Weet dat relatietherapie jullie kan helpen om weer dichter bij elkaar te komen. Het maakt niet uit met welke vragen jullie bij relatietherapie Soest komen of hoe lang jij en je partner al bij elkaar zijn. Ik ga jullie beiden helpen om de onderlinge verbinding weer te vinden door hiervoor een gerichte therapie in te zetten.

Na mijn begeleiding zal jullie samenzijn weer soepel verlopen en dat zal de passie en communicatie binnen de relatie zeker ten goede komen. Bovendien gaan jullie leren inzien wat de behoeften over en weer zijn en hoe daaraan kan worden voldaan. Door nu actief te werken aan het oplossen van jullie onvrede zal jullie relatie straks weer op een fijne manier verlopen. Benieuwd hoe ik jullie als relatietherapeut ga helpen om elkaar weer opnieuw te vinden?

EFT Relatietherapie Soest

Met behulp van Emotionally Focused Therapie kan relatietherapie Soest jullie helpen om in drie stappen weer tot de kern van jullie samenzijn te komen. Als er langere tijd spanningen of onbegrip zijn, leidt dit tot een vicieuze cirkel die jullie relatie meer kwaad dan goed zal doen. Volgens een vast patroon ga ik EFT therapie inzetten om jullie weer op het goede spoor te krijgen en wel op de volgende manier.

Stap 1: Het doorbreken van de vicieuze cirkel

Deze fase gaat jullie leren om op een open en eerlijke manier aan elkaar te vertellen waar jullie mee worstelen. Relatietherapie Soest zal hier een waarnemende rol in aannemen. Vrijwel iedereen probeert op een eigen manier te reageren op emoties die kwetsen. Dit kan zijn door de emotie te onderdrukken of juist door de aanval in te zetten. Voor het doorbreken van bestaande patronen is het nodig dat ik jullie laat inzien op welke manier door jullie met problemen wordt omgegaan. Dit doe ik uiteraard op een respectvolle manier en met het doel jullie inzicht te geven. Pas dan gaan jullie inzien hoe deze negativiteit in stand wordt gehouden en kan worden begonnen met de tweede stap.

Stap 2: Leren uitspreken van diepere verlangens naar elkaar

Jullie kunnen elkaar pas geven wat nodig is, als je weet wat de ander van je verwacht. Het is goed om te weten dat de ruzies tussen jullie eigenlijk ontstaan uit onmacht. Het lukt jullie niet om kenbaar te maken wat jullie echt van elkaar nodig hebben binnen de relatie. Door de diepere verlangens naar elkaar uit te spreken, zullen jullie elkaar weer gaan verkennen. Dit vereist een open en kwetsbare opstelling van jullie beiden. Door elkaars kwetsbaarheden te horen, vindt er een verdieping plaats in jullie omgang met elkaar. Hierdoor is de weg naar verbinding binnen de relatie geopend en gaan jullie de positieve effecten al merken.

Stap 3: Het vieren van jullie liefde

Nu jullie de verbinding hebben hervonden, is het moment aangebroken, waarop de liefde weer gevierd kan worden. Hier horen nieuwe plannen en rituelen bij, die door de opgedane kennis een stuk eenvoudiger kunnen worden vormgegeven. Vanaf nu kunnen jullie de uitdagingen in het leven weer samen aan en is jullie relatie in een rustig vaarwater terecht gekomen.

Neem gerust contact met relatietherapie Soest op
Laat jullie relatie niet langer in het teken staan van onbegrip en miscommunicatie, maar bel mij, vul het contactformulier in of lees alvast meer over mij. Ook voor het stellen van vragen over relatieproblemen of relatieproblemen kunnen jullie relatietherapie Soest benaderen.