Relatietherapie Bilthoven

Hebben jullie vaak ruzie? Is er altijd wel iets, dat tussen jullie in blijft hangen? Zijn er onderwerpen waar je beter niet over kunt beginnen? Of ben je niet blij zoals het seksueel loopt tussen jullie? Of laat de communicatie te wensen over? Zelfs als je een goede relatie hebt dan kun je soms op een punt komen waarop dingen niet meer vanzelf lekker lopen. De reden daarvoor kan verschillen, soms verlies je elkaar uit het oog, soms neemt het vertrouwen af, of is de passie die jullie ooit hadden minder geworden.

Emotionally Focused Therapie (EFT) is een hele goede en fijne manier om je door deze lastige tijd in je relatie heen te loodsen.

Door alle ruzies komen jullie steeds verder van elkaar te staan. En jullie reageren steeds weer op dezelfde negatieve manier op elkaar. Het gevoel van verbondenheid lijkt verder weg dan ooit. Misschien ben je zover dat je zelfs niet meer echt iets voor elkaar voelt.

Een koude sfeer tussen elkaar
Jullie reageren steeds geïrriteerder naar elkaar toe. Misschien is er een koude sfeer tussen jullie aan het ontstaan. En hoe langer dit patroon bestaat, hoe meer jullie relatie er door op de tocht komt te staan. Emotionally Focused Couple Therapie (EFT) laat je zien wat jij en je partner met elkaar aan het doen zijn en welk effect dat heeft op jullie gevoelens voor elkaar. En je leert en ervaart dat je het ook anders kunt doen.

Belangrijk is om te onthouden dat het nooit te laat is om iets te verbeteren. Zolang jij en je partner bereid zijn naar elkaars frustraties en ongenoegen te luisteren en energie willen steken in een gezamenlijke oplossing dan valt er in jullie relatie een hoop te bereiken.

De 3 fases van EFT Relatietherapie

  1. Doorbreek jullie vicieuze cirkel
    Bij mij gaan jullie ontdekken hoe jullie niet meer zo uit de bocht hoeven te vliegen. Jullie leren elkaar eerlijk te vertellen hoe je je voelt onder al die heftige emoties, zoals boosheid of teruggetrokken. Bijna iedereen heeft geleerd kwetsbare emoties te onderdrukken, om te zetten naar de aanval of juist teruggetrokkenheid. Ik leer jullie waarnemer te zijn van jullie ruzies, zodat jullie kunnen zien hoe de ruzies tussen jullie in zijn komen te staan. Want dat is jullie gezamenlijke vijand.
  2. Leer jullie diepere verlangens naar elkaar uit te spreken
    Het is belangrijk dat jullie leren uit te spreken wat je van elkaar nodig hebt. De ruzies zijn eigenlijk een heftige manier om door elkaar gehoord of aangeraakt te worden. Eigenlijk gaan jullie elkaar opnieuw verkennen. Jullie leren jezelf weer kwetsbaar op te stellen naar elkaar. Dit geeft verdieping en zet tegelijkertijd een hernieuwde ontdekkingstocht in gang die verbindend naar elkaar werkt.
  3. Kom weer dichter tot elkaar
    Plannen maken en rituelen bedenken voor het vieren van jullie liefde werkt verbindend en het maakt gelukkig. Je zult zien dat je ook makkelijker antwoord geeft op de uitdagingen van het leven en elkaar.

Lees de ervaringen

“Mijn partner werd steeds onzekerder, terwijl ik hem juist probeerde te helpen. Door een nieuw inzicht weet ik dat ik mijn partner juist sterker maak door niet meer de problemen van hem op te willen lossen, maar hem alleen te ondersteunen als hij daar zelf om vraagt.”

“Hoe krijg je weer beweging in je relatie, was onze vraag. Het zat vast, we dreven uit elkaar. Hoewel we beiden wisten dat er iets miste in onze relatie, konden we er zelf niet de vinger opleggen. Dankzij Arent hebben we hier meer inzicht in gekregen. We kennen nu elkaars gemis en geven dit binnen onze relatie een plek in plaats van daarbuiten”.

“Ik had het gevoel dat mijn partner wel naar mij luisterde, maar mij niet begreep. Tijdens een oefening realiseerden wij ons wat er gebeurt tussen ons. Met de uitleg daarna snappen wij dat we elkaars taal niet altijd spreken. Nu kunnen we elkaar beter begrijpen, ondanks onze verschillende manier van communiceren”.

“Onze seksuele relatie zat op een dieptepunt. Het was niet meer bespreekbaar. Nu we meer weten over de verschillen tussen intimiteit en seksualiteit en onze verschillende behoeften hierin, kunnen we hier beter tussen schakelen. We bespreken vaker onze wederzijdse behoeftes en wat we daarvan samen kunnen/willen invullen”.

“Beiden hebben wij kinderen uit een eerdere relatie. En dat geeft soms behoorlijke wrijving, omdat we te maken hebben met vier manieren van opvoeden, onze ex-en meegeteld. In een confronterende, oefening werd ons duidelijk dat we soms een rol op ons namen die niet van ons was. Problemen binnen onze nieuwe gezinssituatie kunnen we nu beter laten bij degenen bij wie ze thuishoren”.

“Zelf had ik maar één langdurige relatie achter de rug en mijn vriendin had behoorlijk veel korte relaties gehad. Wij ontdekten dat door deze verschillende achtergrond wij heel verschillende verwachtingen van onze relatie hadden. Vanuit dat nieuwe inzicht kijken we nu samen op een nieuwe manier naar onze relatie. Wij geven onze verschillende ervaringen uit vorige relaties daarbij een nieuwe plek.”

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt over relatietherapie of over jullie relatieproblemen. Maar lees ook rustig alvast meer over mij.