Stress

We hebben er allemaal mee te maken en stress hoort bij het leven. Gezonde stress helpt je zelfs om alert te kunnen reageren en geconcentreerd te kunnen werken. Hierdoor kun je ook een goede presentatie geven of die lastige vraag beantwoorden tijdens een sollicitatiegesprek. En deze spanning gaat vanzelf weer weg als deze niet meer nodig is.

Er bestaat ook een andere varinat die ongezond is: langdurige stress. Deze komt vaak voort uit een vervelende gebeurtenis. Ook als je moeite hebt met grenzen stellen en iedereen altijd tevreden wilt houden, kun je langdurige stress ervaren (en afstevenen op een burn-out). Langdurige stress is niet goed voor je gezondheid. Stress verhoogt namelijk de zogeheten cortisolspiegel en dat is weer slecht voor je lichaam en je immuunsysteem.

Er zijn veel mensen die te lang doorlopen met langdurige stress en zich lang niet bewust zijn van alle gevolgen. Vaak omdat ze pas veel later klachten ervaren.

Ervaar je vaak stress? Kom voor een kennismaking, samen kunnen we werken aan meer ontspanning en keuzevrijheid.

Je lichaam moet bijkomen van alle stress. Door alle stress is je lichaam flink aan het werk geweest. Hier moet het dan ook van kunnen herstellen. Als de stress te lang aanhoudt, vaak voorkomt of te heftig is, dan heeft je lichaam niet de mogelijkheid om tussendoor te kunnen herstellen.

In therapie is het volgende heel belangrijk: Wat veroorzaakt bij jou stress? Hoe ga jij met deze situatie om? En hoe zou je anders met deze situatie om kunnen gaan zodat je geen stress ervaart?

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.