Training: Dit is mijn grens

Omgaan met grenzen, boosheid en conflicten
Heb jij moeite jouw grenzen te voelen en ze aan te geven? Gaat een ander wel eens over je grens? Ga jij zelf wel  eens over je eigen grens? Of over de grens van een ander? Heb je moeite met het herkennen van die momenten in een ontmoeting waarop je eigenlijk ‘stop’ had moeten zeggen tegen de ander of tegen jezelf, maar dat je dat toch niet hebt gedaan? Of dat je ‘stop’ zo uit, dat je niet bereikt wat je zou willen?

Betekenisvol contact
De training ‘Dit is mijn grens’ is een training waarin je leert waar je grenzen liggen en hoe je je grenzen kunt voelen en aangeven zonder de relatie met jezelf en de ander te verliezen. Wanneer je duidelijk je grens kunt voelen, jezelf er aan kunt houden en aan een ander kunt aangeven, kan je ook ontmoeten op de grens. En op de grens is de enige plek in de relatie waar echt betekenisvol contact kan plaatsvinden. Want als je ver van de grens blijft in de ontmoeting met een ander, ben je ‘onbereikbaar en onaanraakbaar’ voor elkaar. Je wordt daardoor steeds minder ‘ervaarbaar’ voor elkaar, je laat niet meer zien wie jij werkelijk bent.

Iedereen heeft grenzen, maar vaak zijn we ons er onvoldoende van bewust. Daardoor wordt er over onze grenzen heengegaan zonder dat we ons dat echt realiseren. En gaan we soms ook over onze eigen grenzen heen.

Grensoverschrijdingen
Het zijn vaak kleine momenten waar je snel overheen stapt en die je twee tellen later alweer vergeten bent. De grensoverschrijdingen lijken niet belangrijk, wekken hooguit lichte irritatie op. Je drukt de irritatie weg en denkt er verder niet meer over na. Uiteindelijk heeft dat grote gevolgen. Want de irritaties stapelen zich op in ons lichaam en het kost ons vervolgens veel energie om de groeiende, ingehouden boosheid te onderdrukken.

Grensoverschrijdingen kunnen plaatsvinden door over de grens van de ander heen te gaan, maar evengoed door je verder en verder terug te trekken achter je eigen grens of over je eigen grens te gaan. Alle niet aangegeven grensoverschrijdingen kunnen leiden tot gebrek aan vitaliteit, hartkloppingen, burn out, depressie, oppervlakkige relaties, ruzie of woede-uitbarstingen.

Op zoek naar jouw grenzen
Het (her)kennen van je eigen – en andermans grenzen kun je heel goed leren en oefenen. In deze training ga je dan ook met andere deelnemers op zoek naar jouw grenzen. Je leert hoe je ze tijdig kan herkennen en hoe je ze kunt aangeven zonder uit je slof te hoeven schieten of jezelf in te houden Ben jij iemand die zijn of haar eigen grens niet (meer) kent, leer jij (je te herinneren) waar jouw eigen grens ligt.

Verder leer je trouw te blijven aan jouw grenzen en hoe je op een functionele wijze boosheid kunt inzetten om het contact te verdiepen en te versterken. Je leert hoe het gezond en functioneel inzetten van boosheid de relatie veiliger maakt en verstevigd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken: dat het door boosheid onveilig wordt en de relatie verloren gaat. Ook ga je werken met boosheid die al lang in je lijf gevangen zit zodat je levensenergie weer kan gaan stromen.

Het is een intense, energie gevende- en ervaringsgerichte training waar je veel handvatten en ervaringen aangereikt krijgt om het echte contact met jezelf en anderen te versterken. Hierdoor kan de energie stromen op alle vlakken in je leven.

data:
-4 en 5 maart 2024
-24 en 25 juni 2024
-23 en 24 september 2024
-9 en 10 december 2024
tijd: maandag 10u – 18u, dinsdag 10u – 17u
locatie: Hoevnix, Kanaaldijk 2, Hollandsche Rading
trainers: Arent Muller en Annemiek Streng
kosten: €595 incl btw, kom je samen €1000 incl btw (particulier tarief)
€795 ex btw (zakelijk tarief)

Aanmelden? ga dan naar: https://www.streng-th.nl/inschrijven/. Voor meer informatie mail naar arentmuller@gmail.com of bel mij gerust 06 22 43 69 97

Reviews van de training ‘Dit is mijn grens’

“Ik heb geleerd mijn gevoel te uiten, boosheid en verdriet kenbaar te maken. Maar ook mijn goede en fijne gevoelens te delen aan degenen die mij aan het hart liggen. Ik ga het niet meer vermijden om te voorkomen dat ik teleurgesteld zou kunnen worden. Ik heb warmte en ruimte gekregen van iedereen, de grote mate van betrokkenheid, eerlijkheid en de veiligheid om open en eerlijk te zijn; ik geef de training een oprechte 10.”
Wim 2023

“Ik heb geleerd dat het juist goed is voor de onderlinge relatie om te ‘worstelen’. In de dagelijkse praktijk kan ik nu goed toepassen om mijn aandacht bij mijn eigen lijf te houden en tegengas te geven. Deze training zal ik nooit meer vergeten. Heel, heel veel dank voor de goede zorgen, alle inzichten, jullie geduld en aandacht. GEWELDIG!!”
Tim 2023

Ik heb geleerd dat ik belangrijk ben en mezelf lief kan vinden. Ik kan mijn grens toepassen in mijn werkomgeving, mijn partner en mijn kinderen. De groep had veel medeleven en begrip voor elkaar, dat vond ik heel bijzonder en heeft mij erg geholpen. Ik heb de training al aanbevolen op mijn werk.
Madelief 2023

“Ik heb ontzettend veel gehad aan de 2-daagse. Ik geef nu sneller mijn grenzen aan, omdat ik ze al wel voelde maar niet goed wist hoe ik dat goed kon benoemen. Het inzicht dat grenzen aangeven, juist duidelijkheid en helderheid geeft, heeft me daarbij de ogen geopend. Nu, na 2 maanden heb ik naast 2 hele fijne dagen, de theorie al naar de praktijk gebracht. Deze training heeft me verrast met het grote effect ervan in slechts 2 dagen.”
Carina 2022

“Wat een goede ervaring voor mij! Ik ken niet alleen mijn eigen grens, maar kan anderen deze laten ervaren. Ik voel me vrijer om ook boosheid in te zetten om mijn grenzen aan te geven. Ik gun iedereen deze ervaring; middels oefening, tips en hulp op onverwachte manieren leer je jezelf beter kennen en uiten! Ik geef de training een dikke, vette 10.”
Ron 2022

“Wat heeft deze training me veel gebracht! Ik heb niet alleen inzicht gekregen hoe ik gewend was mijn grenzen aan te geven, maar ook hoe ik dat kan doen zonder de verbinding te verbreken met de ander. Naast werken met twee trainers die elkaar prachtig aanvullen, en de groep, hebben de oefeningen voor mij iets wezenlijks aangeraakt. Dat is nu al merkbaar in mijn contacten. Er is meer rust en meer vertrouwen. Van mij krijgt de training een ruime 9 vanwege inhoud, begeleiding, locatie en de doorwerking.”
Anke 2023