Training: Dit is mijn grens

Omgaan met grenzen, boosheid en conflicten
Heb jij moeite jouw grenzen te voelen en ze aan te geven? Gaat een ander wel eens over je grens? Ga jij zelf wel  eens over je eigen grens? Of over de grens van een ander? Heb je moeite met het herkennen van die momenten in een ontmoeting waarop je eigenlijk ‘stop’ had moeten zeggen tegen de ander of tegen jezelf, maar dat je dat toch niet hebt gedaan? Of dat je ‘stop’ zo uit, dat je niet bereikt wat je zou willen?

Betekenisvol contact
De training ‘Dit is mijn grens’ is een training waarin je leert waar je grenzen liggen en hoe je je grenzen kunt voelen en aangeven zonder de relatie met jezelf en de ander te verliezen. Wanneer je duidelijk je grens kunt voelen, jezelf er aan kunt houden en aan een ander kunt aangeven, kan je ook ontmoeten op de grens. En op de grens is de enige plek in de relatie waar echt betekenisvol contact kan plaatsvinden. Want als je ver van de grens blijft in de ontmoeting met een ander, ben je ‘onbereikbaar en onaanraakbaar’ voor elkaar. Je wordt daardoor steeds minder ‘ervaarbaar’ voor elkaar, je laat niet meer zien wie jij werkelijk bent.

Iedereen heeft grenzen, maar vaak zijn we ons er onvoldoende van bewust. Daardoor wordt er over onze grenzen heengegaan zonder dat we ons dat echt realiseren. En gaan we soms ook over onze eigen grenzen heen.

Grensoverschrijdingen
Het zijn vaak kleine momenten waar je snel overheen stapt en die je twee tellen later alweer vergeten bent. De grensoverschrijdingen lijken niet belangrijk, wekken hooguit lichte irritatie op. Je drukt de irritatie weg en denkt er verder niet meer over na. Uiteindelijk heeft dat grote gevolgen. Want de irritaties stapelen zich op in ons lichaam en het kost ons vervolgens veel energie om de groeiende, ingehouden boosheid te onderdrukken.

Grensoverschrijdingen kunnen plaatsvinden door over de grens van de ander heen te gaan, maar evengoed door je verder en verder terug te trekken achter je eigen grens of over je eigen grens te gaan. Alle niet aangegeven grensoverschrijdingen kunnen leiden tot gebrek aan vitaliteit, hartkloppingen, burn out, depressie, oppervlakkige relaties, ruzie of woede-uitbarstingen.

Op zoek naar jouw grenzen
Het (her)kennen van je eigen – en andermans grenzen kun je heel goed leren en oefenen. In deze training ga je dan ook met andere deelnemers op zoek naar jouw grenzen. Je leert hoe je ze tijdig kan herkennen en hoe je ze kunt aangeven zonder uit je slof te hoeven schieten of jezelf in te houden Ben jij iemand die zijn of haar eigen grens niet (meer) kent, leer jij (je te herinneren) waar jouw eigen grens ligt.

Verder leer je trouw te blijven aan jouw grenzen en hoe je op een functionele wijze boosheid kunt inzetten om het contact te verdiepen en te versterken. Je leert hoe het gezond en functioneel inzetten van boosheid de relatie veiliger maakt en verstevigd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken: dat het door boosheid onveilig wordt en de relatie verloren gaat. Ook ga je werken met boosheid die al lang in je lijf gevangen zit zodat je levensenergie weer kan gaan stromen.

Het is een intense, energie gevende- en ervaringsgerichte training waar je veel handvatten en ervaringen aangereikt krijgt om het echte contact met jezelf en anderen te versterken. Hierdoor kan de energie stromen op alle vlakken in je leven.

data: 26 en 27 juni 2023
tijd: maandag 10u – 18u, dinsdag 10u – 17u
locatie: Hoevnix, Kanaaldijk 2, Hollandsche Rading
trainers: Arent Muller en Annemiek Streng
kosten: €595 incl btw, kom je samen €1000 incl btw (particulier tarief)
€795 ex btw (zakelijk tarief)

Aanmelden? ga dan naar: https://www.streng-th.nl/inschrijven/. Voor meer informatie mail naar arentmuller@gmail.com of bel mij gerust 06 22 43 69 97